NieuwsNieuw servies

Voor de online cursus Make Art That Sells deze maand was de opdracht: maak borden met crustaceans erop. Crus.. watte? Schaaldieren dus. Mét een leuk patroontje op de achtergrond.

Ik heb een hele set brave schaaldieren getekend, maar werd er niet echt warm van. Tot ik de nieuwe tool van Paper van FiftyThree ontdekte. De zogenaamde 'Fill'-tool die opeens als kadootje onderaan mijn tekenscherm verscheen. Terwijl ik daarmee lekker een beetje aan doodlen was, kwamen er vanzelf allemaal hele blije schaaldieren voorbij. Eerst zwart (want dat was de eigenlijke opdracht; een zwart schaaldier op een vrolijk gekleurd patroontje), toen zwart met gekleurde details en toen werden ze gekleurd met twee lagen kleuren. Eindelijk, daarmee kon ik aan de slag.

En toen voor het patroontje. Aangezien het flamingopatroontje van laatst me zo was bevallen heb ik hetzelfde met de krabbetjes en kreeftjes gedaan. Van ver ziet het eruit als een leuk golfpatroontje, maar van heel dichtbij kun je de kreeftjes en krabbetjes met elkaar zien dansen en kletsen. En ook daar werd ik heel blij van.

De uiteindelijke combi vonden andere huisgenoten wat heftig van kleur, maar vond ik eigenlijk wel mooi. Vervolgens kwamen er steeds meer combinaties en heb ik een heel servies bij elkaar ontworpen! Wat een pret.

Toen kwam er nog een stukje tecnniek om de hoek kijken, want een rondje is wel een bord, maar daar zitten ook schaduwen in en hoe doe je dat? Gelukkig heeft internet heel veel tutorials om je te helpen en staat op mijn lijstje om hier nóg beter in te worden.

Het bovenste plaatje is het ontwerp dat ik uiteindelijk heb opgestuurd om te laten zien in de gallery.

De gallery is dinsdag weer online, dan zet ik de link erop en kun je mee genieten van mooie serviesmogelijkheden!

 

 

NieuwsThe making of... the Flamingo …

Ik mag mezelf een trotse graduate noemen van de e-course The Art and Business of Surface Pattern Design. Deze heb ik in 2012 afgerond. Afgelopen zomer was het mogelijk een zomercursus te volgen waarbij je elke week een patroon kon ontwerpen.

Een daarvan was een flamingo patroon. Omdat flamingo's hip gingen worden. Inderdaad, ze zijn er nu overal.

Ik ben begonnen met wat schetsen van flamingo's, maar een echt patroon is er niet meer van gekomen want: zomervakantie, dus weg en rondrennende kindjes thuis.

Maar nu kwam ik laatst de flamingo's weer tegen en kreeg ik een idee. Ik ben eerst met de doorzichtige schets aan de slag gegaan, maar die bleek moeilijk met de achtergrond te combineren. Daar moet ik dus nog wat aan schaven.

De andere flamingo bleek een ideale hoofdrolspeler voor een tango. Een heel simpel ontwerp, maar erg goed gelukt!

Ook alleen het silhouet werkt erg goed als een patroon. Nu nog iemand vinden die er mooie kussens van kan maken!

NieuwsBootcamp poster

Na een maandje rust kon Make Art That Sells Bootcamp in april weer verder gaan. Deze keer was de opdracht een poster te maken voor een real life event dat gaat plaatsvinden. Het was dus niet alleen een opdracht maar ook meteen een competitie. 

De mini-opdracht deze keer was aan de slag te gaan met lettering en de tekst: the global art gathering. Een mondvol. Het is grappig want ik ben helemaal fan van letters maken en overal zie ik altijd bepaalde handschriften en letters. Nu had ik het een tijdje niet gedaan en dan moet ik altijd weer even inkomen.

De week erop kwam de daadwerkelijk opdracht: een poster en de rest van de info: plaats, tijd en wat er verder nog op de poster moest komen. Aan de slag dus!

Het event vindt plaats in Brighton (VK) in de Brighton Dome. Wauw! Wat een geweldig gebouw! Die ben ik eerst eens even gaan naschetsen, een genot om te doen. Vervolgens aan de slag met de lettering. Het is altijd weer klussen hoe je de letters het beste bij elkaar kunt zetten. Zodat het leuk is, leesbaar en zodat het opvalt. Een heerlijke taak om te doen. Beste is dan ook om af en toe wat afstand te nemen om het even later weer fris te kunnen bekijken.

Halverwege kwam ik ergens letters tegen met een bijzonder gave achtergrond. Ik heb de officiele kleuren van MATS gebruikt in een geometrische achtergrond en besloot mijn letters hiermee in te vullen. Doordat het hierdoor best drukke letters worden, wilde ik de rest rustig houden.

Van de eerste lettering ben ik afgestapt, onder andere omdat het woord gathering zo groot is, dat het niet paste bij de compositie van de andere twee woorden. Bij de blauwe poster beviel de lettering me wel, maar vanaf een afstandje vond ik het woord 'art' niet lekker uit de verf komen en heb ik die veranderd.

Uiteindelijk heb ik gekozen voor een donkerblauwe achtergrond omdat ik daarmee de letters het beste eruit vond springen. Dat was natuurlijk een bevalling op zich, want ik had 5 posters gemaakt in verschillende kleuren en vond dan weer die en dan weer die eruit springen. Knoop doorgehakt en tevreden met mijn inzending!

Hier is hij tussen de rest van de inzendingen te zien: bootcamp april. Geniet ervan want de inzendingen zijn echte eyecandy!

NieuwsEen geboortekaart voor broer

In 2013 mocht ik voor Emilie een geboortekaartje maken. Nu was haar aankomende broertje aan de beurt! Deze keer geen hartje maar een stoere ster. Wederom kleine plaatjes met speciale betekenis voor iedereen uit het gezin.

Een genot om te maken, deze kaart!

InspiratieEls en haar bloemenwinkeltje

Dit is Elsa. Elsa heeft een eigen bloemenwinkeltje. Die zit op de begane grond van haar huisje. Ze woont aan het water in een klein dorpje aan een rustig straatje. Elsa heeft een hondje, Grover, die haar overal vergezeld. En Corrie, een oude poes, die altijd voor het raam zit te kijken. Ook heeft Elsa een vogeltje, die heeft wel een kooitje waar hij 's nachts in slaapt, maar overdag zit hij vaak op zijn kooitje en zingt liedjes of vliegt hij een rondje.

Elsa heeft altijd gewerkt maar toen ze met pensioen ging is ze gaan doen wat ze eigenlijk altijd al wilde, een bloemenwinkeltje. Dat doet ze nu al een paar jaar. En het gaat goed. Elsa zorgt met veel liefde voor de bloemen en plantjes en mensen vinden het leuk om bij haar langs te komen.

Omdat iedereen het altijd zo gezellig vindt in de winkel of om een praatje te hebben Elsa, heeft ze sinds kort ook tafeltjes en stoeltjes neergezet zodat je een kopje koffie of thee kan blijven drinken. Dat kan buiten in het zonnetje, of binnen met een krantje erbij. Er komen vaak mensen gezellig even zitten.

 

En dat denk ik er dan bij als ik bezig ben.

X Shrimp this!