NieuwsEasy Vakantie Journal

Hoi! Leuk dat je komt kijken naar wat de Easy Vakantie Journal allemaal inhoudt.

De EVJ is een boekje dat je meeneemt op vakantie om je dag in bij te houden. Niet al te lang, want je wilt ook vakantie vieren. Dus soms staan er vragen in om te beantwoorden, maar er is ook lege ruimte die je zelf mag invullen. Voor elke dag een bladzijde. Mocht je meer willen schrijven, of willen tekenen, dan zitten er ook 'lege' bladzijden tussen. De lege bladzijden hebben wel een vrolijke achtergrond, maar meer ruimte om te schrijven of tekenen.

Het boekje bestaat uit 22 vakantiedagen en 8 lege bladen. Verder kun je aan het eind van je vakantie jezelf een kaartje sturen, met het ansichtkaartje dat erin zit. Ellke bladzijde heeft een ander design, waardoor het een heel vrolijk geheel is geworden.

Zo vrolijk, dat ik dacht, misschien wil iemand anders dit ook wel als vakantie boekje.

De kosten van de Journal zijn 12 euro. Woon je in de buurt dan kan ik je de Journal geven, anders stuur ik hem op en komen er verzendkosten bij van 2,92 euro. Ik zet hem voor je in elkaar, doe er ringen door en stuur hem naar je op.

Tot 9 juli kun je hem bestellen, daarna ga ik vakantie vieren.

Heb je interesse dan kun je hem hier bestellen. Ken je iemand die dit ook wel heel leuk zou vinden, stuur het dan door. Daar zou ik weer heel blij van worden.

NieuwsKerst or no Kerst

O, o, o, of beter Ho, ho, ho.

Zoals je misschien gezien hebt, heb ik er een nieuwe inspiratie bij. Ik was altijd al fan van collages maken, maar nu doe ik het op de computer en o, o, o (ho, ho, ho) wat een pret is dat! Als een kind in een snoepwinkel zo blij (maar nu weet ik wel keuzes te maken).

Dus, het begon bij het maken van een kersttafel. Dat ging al lekker, na natuurlijk een compleet mislukte poging. Inner critic Hans natuurlijk meteen weer op de stoep met: Dit kan jij toch niet enzo. Maar poging twee ging al stukken beter.

Misschien heb je wel eens gezien dat ik nogal gek ben van interieurtjes enzo. Ik vind het heerlijk om ze te maken. Zo heb ik voor mijn 365 dagen project collages maken ook een hoop gedaan met zitjes en was dat bij het MATS project ook zo leuk om te doen.

Dus tussen de vele ideeen wat ik na de taartentafel kon gaan doen, stond een muur met verschillende schilderijtjes. Ik ben los gegaan en voíla, het resultaat! Al gaande werden de lijstjes gevuld met vogeltjes en de poes die ik vond, paste daar heerlijk bij.

Maar het is natuurlijk bijna kerst, dus ook nu kreeg ik de spirit om deze kamer, net als de kamer hier in huis, eens lekker grondig aan te pakken met kerstversieringen. Ik zie al helemaal hoe deze vrolijke oma (dit is haar huis namelijk) eens even flink los is gegaan met al haar kerstversieringen bij haar favoriete deel van de kamer. Ik kwam zelfs kerstlampjes tegen die ze op kon hangen. Al met al vind ik deze versie ook erg vrolijk. En over 3 weken kan de hele boel er gewoon weer af.

Die poes vermaakt zich ondertussen wel met al die vogeltjes om hem heen!

NieuwsStoeien met meubels

Voor de cursus Make Art That Sells Home Decor van Lilla Rogers hebben we vijf weken lang verschillende materialen mogen bewerken. Viezen handen gekregen? Ben je gek, het was gewoon heerlijk tekenen en bewerken in photoshop.

Voor de eerste week hebben we metaal bewerkt. Mandjes, lampjes, stalen krukken. Na een keus gemaakt te hebben uit een inspiratiebord, ben ik naar aanleiding daarvan begonnen met tekenen. Het werden vogels en aangezien metaal niet los in de lucht blijft hangen moest het verbonden zijn. Erg leuk om te tekenen en nog leuker om dit op een product te bewerken.

De tweede week bestond uit textiel. Kussens, gordijnen, lampekappen, noem maar op. Deze keer heb ik me gestort op bloemen en daarvan patronen gemaakt. Eigenlijk te weinig tijd voor 1 week, maar heerlijk om weer stoelen en poefen te bewerken met mijn ontwerpen.

We gingen door met glas. De vogels uit de eerste opdracht en de bloemen uit de tweede heb ik gecombineerd en daarvan patronen ontworpen voor een heerlijke Milk kan en Cookies jar. Juist zo zonder details maar alleen het silhouet vind ik prachtig. Melk erin en het oogt nog mooier.

Uiteindelijk kwam hout aan bod. Hier ben ik gaan experimenteren met fellere kleuren en met grafische patronen. Wederom allemaal spulletjes gemaakt die ik ook graag in mijn eigen kamer zou willen zien.

Die heb ik ook ontworpen; mijn ideale huiskamer met de spullen waar ik vrolijk van wordt. Je begrijpt, man zou gillend wegrennen en kinderen in een continue staat van hyper verkeren, dus ik laat het hierbij. Maar deze intensieve cursus heeft me weer even heerlijk ondergedompeld in hoe fijn het is om mooie dingen te ontwerpen.

NieuwsHèhè, week 5

En toen kwam week 5: gift. Gift daar kun je eigenlijk vanalles onder verstaan. Alles wat leuk is om te geven aan iemand, of aan jezelf. De winkels liggen er vol mee dus wij mochten er ook mee aan de slag.

De bedoeling was een etui te maken. En als het mogelijk was of je het plaatje wilde spiegelen, zodat je een heel hip effect krijgt.

In plaats van tekenen, ik zat nu weer helemaal in het maken van collages van de vorige week, ben ik gaan zoeken naar oude plaatjes. Uiteindelijk is dit het resultaat geworden: een toilettas met een bodyscrubje en handzeepje erbij.

Omdat het zo lekker ging, heb ik ook een groene versie gemaakt.

NieuwsWall Art, MATS week 4

En toen kwam week 4, wall art. De bedoeling was te experimenteren tussen allemaal verschillende soorten media. Dus schilderen, collage, het verzamelen van allerlei spulletjes in een set kleuren die voor ieder anders was. Voor mij was dat rose en blauw.

Aangezien ik minder tijd dan een week had, heb ik deze heel snel gemaakt.

Na natuurlijk de usual paniekaanval: Kan ik het wel in zo'n korte tijd? Wat ga ik maken in zo'n korte tijd? Wat vind ik léuk om te maken in zo'n korte tijd en kán ik dat dan ook wel maken in zo'n korte tijd? (Ik vond dus vooral dat ik erg weinig tijd had.) kwam ik natuurlijk op dreef net een krap uurtje voordat de mannetjes uit school kwamen, maar kon het door mijn beugel en die van Hans (mijn inner critic).

Uiteindelijk heb ik mijn grachtenpandjes gebruikt. Maak ik altijd collages met kleine vierkantjes uit tijdschriften en had ik deze nog liggen, dus ingescand. Heb ik rose en blauw geverfde vierkantjes gemaakt en heb ik deze ingescand. Wat lijnen in rose en blauw, foto's van gekleurde kerstballen die ik in de winkel zag. En heb ik een halve mandala die ik ooit eens heb gemaakt er links en rechts doorheen gegooid. Beetje tekst en zie hiernaast het resultaat.

nieuwere blogs >
X Shrimp this!