NieuwsWall art

De tweede opdracht van Lilla Rogers Bootcamp: Wall art.

Deze keer kregen we bij de mini, de voor-opdracht, een aantal beschilderde borden te zien. Welke trok mij het meest aan? Tja, degene met al het priegelwerk. Heel veel te zien: een huis, bootje, vogel in de boom, een balkon bij het huis, drukke plantjes overal. Heerlijk om naar te kijken.

Een week later kwam de echte opdracht: op hout iets tekenen. Wat, iets wat ik leuk vond om te maken.

En toen ging ik eens rondkijken tussen al mijn schetsen. Grachtenhuisjes teken ik graag, van die typisch nederlandse oude pandjes. Dus daarmee ben ik aan de slag gegaan. 

Hiernaast kun je de stappen naar het eindresultaat zien. Ik heb nog even getwijfeld of ik niet een rond hout moest gebruiken, maar uiteindelijk vond ik de langwerpige wel mooi om een heel tafereel op af te beelden. Lekker druk met een boomhuis, hondjes, zwaaiende kindjes achter de ramen, gekke lantaarnpalen, een bushalte met een zwaaiend meisje, verloren ballonnen, een man die naar zijn werk gaat. Nouja, vanalles dus. Eigenlijk precies als dat voorbeeld wat we in het begin te zien kregen: lekker druk en lekker veel om naar te kijken.

Aankomende dinsdag kun je in de gallery mijn werk en het werk van alle anderen bewonderen. Ik zal t linkje dan even posten.

Hier het linkje: Lilla Rogers Bootcamp februari.

NieuwsWill you be my...

Ook als je geen kaartje krijgt, gewoon extra genieten van alle lieve mensen om je heen.

NieuwsGeboortekaartje Julian

Met veel plezier heb ik de afgelopen maanden mogen werken aan het geboortekaartje voor Julian! Ook deze opdracht was weer erg leuk omdat het een combinatie was van tekenen en collage. Dus de 'oude' collagetijden herleefden weer!

Misschien ook leuk om te weten. Het achtergrondpatroontje is gemaakt van een mandala die ik ooit eens had geschetst. Deze heb ik vervolgens gehalveerd, herhaald tot een patroon en verkleind tot mini. 

De opdracht is weer af, maar gelukkig huppelde op hetzelfde moment weer een nieuwe gave opdracht binnen, ik blijf dus lekker aan de slag gaan! 

NieuwsBroches

Het nieuwe jaar is weer begonnen!

En dan bedoel ik niet alleen een nieuw jaar met alle leuke voornemens, maar ook weer Lilla Rogers met haar Bootcamp. Leuke bijkomstigheid: drie weken geen facebook checken en man o man, wat is dat eigenlijk lekker!

Ik had al gezegd in mijn vorige blog dat ik me minder door anderen wilde laten leiden en aangezien iedereen van bootcamp elke scheet op facebook meedeeld dacht ik nu eens, laat ik geen facebook checken. Nou, ik kan je zeggen, wat is dat lekker! Ik heb lekker mijn eigen ding getekend, het een beetje laten pruttelen en ik ben best tevreden met de uitkomst.

Helemaal gezien er ook nog een vakantie tussengepropt zat waarin ik HE-LE-MAAL NIETS heb gedaan of kunnen doen. En Sjonge, wat is dat ook lekker zeg! Een hele week je hele hoofd leegmaken, heel-rijk!

Dus vandaag dit in elkaar geflanst. Natuurlijk kwam wel Mr. Perfect om de hoek kijken met al z'n aanmerkingen, maar die heb ik vriendelijk doch dringend weg kunnen sturen. Hoera!

NieuwsHet is 2015!!

Happy 2015 poepel

Het is 2015!!

Je knippert met je ogen en poef, het is een jaar verder! Tijd dus voor een beetje reflectie.

Hoe heb jij 2014 beleefd?

Mijn herinneringen aan 2014 zijn:

 • Een goeie start met de marketing begonnen, veel geleerd bij Loes Vork van Vork Communications en dat in de praktijk gebracht.
 • Leuke opdrachten waar ik met veel plezier aan heb gewerkt en met mooi resultaat.
 • Beetje moeite met het vinden van de balans tussen werk en (schoolgaande)kids.
 • Tevreden met mijn goeie agendaplanning (eindelijk!)
 • Twee heerlijke vakanties in de zon.
 • \r
 • Tweeledig: het volgen van Lilla's bootcamp: heel inspirerend, maar ook frustrerend om het gave werk van al die anderen te zien (dat wil ik ook kunnen, waarom kom ik daar niet op, waarom maak ik dat niet (je kent het wel: de Inner Critic Talk...))
 • Heel tevreden met de nieuwe kerstkaarten en kalender.
 • Écht (bijna) niets doen in de kerstvakantie: heelrijk!
 • Lieve, motiverende reacties van mensen op mijn werk.

 

En hoe wordt 2015 voor jou? In mijn Easy Feestdagen stel ik die vraag ook en daar ben ik eens lekker voor gaan zitten deze kerstvakantie.

 • Over een klein jaar wordt onze jongste 4 en dan zitten beide mannetjes op school. Vanaf dan kan ik me weer helemaal volplannen. Tot die tijd accepteer ik dat ik niet ál mijn ideeën kan uitvoeren, maar lekker officieel kan spelen.
 • Mijn goeie planning verder voortzetten, aangevuld met:
 • Elke maand een evaluatie van de vorige maand en planning voor de aankomende maand. De dates met mezelf bij een leuk tentje in de buurt, staan al in de agenda!
 • Dit jaar wil ik mijn kaarten op een grotere schaal bij winkels onderbrengen. (Dus weet jij een leuk winkeltje waar mijn kaarten goed passen, dan hoor ik het graag!)
 • Meer duidelijkheid over mijn 'Signature Style', wat is mijn stijl waardoor ik herkenbaar ben. Ik vind nu alles leuk, maar daardoor ben ik ook wat onzichtbaar.
 • Meer zomaar tekenen, in plaats van tekenen voor een doel. Ten eerste wordt het punt hierboven dan ook wat duidelijker, waar voel ik me tot aangetrokken, wat doe ik graag, wat is mijn stijl. En ten tweede kom ik dan juist weer op hele nieuwe ideeën en ik word er ook nog eens heel blij van!
 • Ik wil leren piano spelen! En ik ben al begonnen, mindbreaking maar superleuk!
 • Vaker tussendoor een beetje lanterfanteren en lummelen, in plaats van kansloos achter de computer blijven 'werken' en niet productief zijn.
 • En toch weer de Lilla Rogers Bootcamp volgen, maar nu minder naar de anderen kijken en mijn eigen ding maken. Én me door anderen laten inspireren in plaats van mezelf af te kraken.

Nou, dat zijn dus een beetje de plannen voor 2015. Het geeft in ieder geval rust om het zo eens op te schrijven. Ik heb er zin in! 2015, here we go!

X Shrimp this!