Klustafel met createur ingekleurd foto Shrimpie is Loes Meijer. Ik ben gek op illustreren, collages in elkaar puzzelen (het liefst kamers met allerlei meubeltjes), felle kleuren (zie hierboven), drukke patroontjes, zwartwit tekeningen en alles waar ik lang naar moet kijken om alle details eruit te vissen.

Inspiratie vind ik in mooie plaatjes in tijdschriften (vandaar ook overal ' stapeltjes' tijdschriften in huis), buiten in de natuur maar ook in drukke straten in de stad en in kleuren om me heen. Maar ideeen kunnen ook plots in me opkomen na een potje dansen in de kamer, of als ik bijna in slaap val. Ken je dat gevoel? Dat je iets ziet en er een goed idee van krijgt? En wanneer je dat uit gaat werken, dat je dan van die kriebels in je buik krijgt? En een energiekick erbij? Dat krijg ik van het werk dat ik nu doe.

Ik heb hiervoor bijna 10 jaar als loopbaanpsycholoog gewerkt en mensen 1 op 1 begeleid. Hierbij ontdekte ik dat creativiteit een goede manier is om mensen weer in beweging te krijgen. Het werk was waardevol, maar ik miste het dóen.

Begin 2012 besloot ik de stap te nemen om mijn grote passie werkelijkheid te laten worden. Door middel van cursussen kan ik naast het 'live' illustreren, knippen en plakken, mijn werk nu ook digitaal bewerken. Dit geeft me nog meer mogelijkheden om mooie dingen te maken. Daarnaast blijft het motiveren en enthousiasmeren van mensen ook nog steeds een rol spelen, zoals je kunt zien in sommige van mijn producten.

De ideeënstroom is enorm, dus je bent welkom om regelmatig op Shrimpie te kijken voor nieuwe producten!

En waar die Shrimp nou vandaan komt? Dat kriebeltje hè, dat is net alsof er een kleine shrimpie door m'n buik loopt te paraderen!

X Shrimp this!