NieuwsYellow Jello

Begin maart kwam de tweede opdracht van Make Art That Sells Bootcamp binnen in de dititale brievenbus. Of we jello wilden maken. Vooral veel. De tip was: pak veel printpapier en ga erop los met jello, alles wat je maar ervan kan vinden en je eigen inspiratie.

Ja, ik begreep het wel. Jello. Dat komt in vrolijke kleuren en daar kun je heerlijk mee experimenteren in je tekeningen. In Nederland kennen we het nauwelijks, althans, ik niet. Maar Amerikanen vinden het geloof ik heerlijk. Zo kwam er zelfs van één van de medecursisten met een reclameclipje voorbij waarin Bill Cosby met allemaal kindjes Jello aan het aanprijzen was. Het goedje schudde gemoedelijk op z'n hand heen en weer. Ik geloof niet dat hij er een hapje van nam...

Dus aan de slag met jello. Vooral op de iPad in mijn geval, want daar zit een heel fijn tekenprogramma op: Paper. Die gebruikte ik tot nu toe vooral voor het fijne kaligrafiepennetje, maar met de potloodjes kun je eigenlijk ook wel hele leuke dingen maken, ontdekte ik.

Na een week kwam de opdracht: maak een patroon van je jellotekeningetjes. Wederom met een handige tip: als je meerdere tekeningen hebt, probeer er dan 1 of 2 groter te maken dan de rest, in je patroon, zodat die eruit springen en het geheel rustig blijft. Dat was er wel een aan mij besteed.

Natuurlijk heb ik nog 300 andere jello's getekend, want op facebook kwamen van andere cursisten de meest briljante plaatjes voorbij die zij hadden gemaakt, waar dat van mij bij lange na niet aan kon tippen. Maar uiteindelijk besloot ik toch bij mijn potloodschetjes te blijven.

Na ongeveer 10 patronen, was ik tevreden met het eindresultaat. Ik heb er nog wat andere patroontjes bij gedaan (zoals dat eigenlijk wel hoort als je in een officiele opdracht een patroontje inlevert. Geef de mensen mogelijkheden waarmee ze kunnen combineren), gestunteld met de achtergrond en met kleuren en de boel ingeleverd.

Hier kun je kijken naar de resultaten van iedereen. Geniet ervan, het is allemaal weer erg mooi geworden!

InspiratieBijna vakantie!

Het is nog heel even maart en dan is het nog maar een paar weekjes voordat de meivakantie er al weer is. Je zou zeggen dat die in mei is, maar nee, die start gewoon midden in april. Twee weken lang.

Weet jij al wat je gaat doen? Heb je leuke uitjes bedacht? Een huisje op de Veluwe? Misschien wel een lange vakantie ver weg? Of misschien lekker thuis in je tuin hangen.

Maar heb jij dat ook altijd. Dan is de vakantie voorbij, heb je geen idee meer wat je allemaal hebt gedaan. Alsof het nooit vakantie is geweest.

Doe je voordeel dan met dit boekje. Je schrijft aan het eind van de dag even kort wat steekwoorden op, of een paar zinnetjes met wat je hebt gedaan. Je beantwoordt de paar vragen en je kan na de vakantie rustig terugkijken wat je allemaal hebt gedaan en jezelf verzekeren dat je toch echt vakantie hebt gehad.

Hier kun je de Easy Vakantie Diary bestellen.

NieuwsPoster voor de Zelfgemaakte Ma…

Leuk! De zelfgemaakte markt is er weer. Met allemaal getalenteerde mensen die mooie spulletjes ontwerpen en lekkere dingen zelf maken! De zelfgemaakte markt wil dit talent stimuleren, jeej!

Dus ben jij ook iemand die leuke dingen maakt, ga naar de zelfgemaakte markt!

Ze hebben ook een ontwerpwedstrijd en daar heb ik me op gegooid, met veel plezier! Maar misschien zie je dat ook wel. De bovenste is het ontwerp voor op poster en flyer, de onderste is bedoeld als achterkantje voor de flyer.

NieuwsMATS Bootcamp

Ik ben een groot fan van Lilla Rogers, een amerikaanse agent voor (grafisch) illustratoren van overal over de wereld. Vorig jaar had ze al een geweldig boek uitgegeven: I just like to make things en daarna startte ze met een cursus: Make art that sells. Hierin geeft ze opdrachten, naast vele tips en tricks, voor stationary, textiel, wall art, enz.

Deze gave cursus ga ik nog eens volgen, maar in de tussentijd doe ik het kleinere broertje van deze cursus: Make art that sells Bootcamp. Wederom opdrachten, maar dan verdeeld over een aantal maanden.

Afgelopen maand zijn we begonnen, de opdracht was schets en teken een koekoeksklok. Koekoeksklokken zijn altijd van die magische dingen. Voor mij vergelijkbaar met draaimolens, vogelkooitjes en kroonluchters. In vele verschillende vormen te ontdekken en altijd vol mooie details, als je goed kijkt. Dat was dus lekker schetsen.

Na een week kwam de echte opdracht: de gemaakte koekoeksklok was bedoeld voor een telefooncover. Aan de bak dus om te kiezen voor de uiteindelijke versie en het geheel passend en pakkend te maken voor een cover.

Ondertussen postte de medecursisten de meest geweldige schetsen. Ik moet eerlijk zeggen dat dat me aan de ene kant een enorme energieboost van inspiratie gaf maar anderzijds ook wat intimideerde. Zoveel goeie ideeen waar ik niet aan had gedacht en zoveel talent, dat zou ik nooit beter kunnen... Gelukkig is Lilla een ervaren dame en heeft ze onderhand al heel wat geweldige oneliners op haar conto staan. Een ervan is: Don't compare your beginnings to someone elses middle. Dat moeten we dan ook maar niet doen.

Na heel wat schetsen, wikken en wegen, heb ik besloten een koekoeksklok te maken die uit kleine tekeningetjes van onder andere het koekoeksklokthema zijn samengevoegd. Geen rand eromheen maar juist door de vele losse elementen wordt het een geheel. Hierdoor zijn er direct veel verschillende details in te brengen. Yep, daar hou ik van!

Voor de achtergrond maakte ik een patroon van de verschillende schetsen van typische zwitserse huisjes, koekoeksklokken, een koebel, dirndl en lederhosen.

Om het hele geheel rechttoe, rechtaan op de cover te plaatsen vond ik wat saai. Uiteindelijk heb ik gekozen om flink in te zoomen zodat de details van de klok wat meer zichtbaar worden. De achtergrond heb ik bij de wijzers er wat meer doorheen laten schemeren. Hierdoor is er nog meer om naar te kijken en kun je koekoeksklokken (toch nog) in z'n geheel terugvinden.

Dinsdag krijgen we toegang tot de gallery waarin we ieders werk kunnen zien. Ik heb nu al wat voorbij zien komen en het is geweldig om te zien hoe iedereen de opdracht invult en wat een mooie dingen ze allemaal maken. De gallery kun je hier vinden. Geniet van al het moois!

NieuwsKalender 2014

Een nieuw jaar! 2014! Klinkt toch mooier dan 2013. En heb je al plannen? Ideeën wat je wilt gaan doen dit jaar?

Zo'n heel fris jaar nog, net als een pasgekocht wit shirt wat nog kraakhelder en ongekreukt uit de verpakking komt. Nóg beter, met van die speldjes erin die je er dan zo heerlijk zorgvuldig uit kunt klussen. Zo'n start dus. Alles kan nog, nieuwe ideeën kun je uitvoeren, plannen uitdenken om dit jaar te gaan doen. Heerlijk!

En dan, het eind van het jaar, hoe ziet je shirt eruit? Minder wit, kleine vlekjes die er niet meer uitgaan? Is 'ie gekrompen, kortere mouwen? Afgedragen misschien, slijt de kraag al?

Of is 'ie juist nog helemaal als nieuw? Nog steeds helder wit? Heb je wel gedurfd 'm te dragen? Ligt 'ie nog onaangeraakt in je kast?

Het is aan jou, hoe zou je willen dat je shirt eruit ziet? Hoe zou je je jaar willen invullen? Neem je risico's of hou je het bij hetzelfde?

In ieder geval kan een kalender daarbij geen kwaad. Dus voor 2014 weer een nieuwe. Hier kun je er meer over zien. Fijn jaar!

X Shrimp this!