NieuwsEasy de Feestdagen door!

December komt eraan! In deze maand worden de meeste feestjes van het jaar gevierd. Daarbij is het koud en guur en wil je het liefst lekker warm binnen zitten. Maar nee, er moet een hoop georganiseerd, geknutseld, gekocht en gekookt worden.

Omdat ik soms door de bomen het bos niet meer zie, heb ik voor mezelf een boekje gemaakt om alles op een rijtje te zetten. Ik kan er onder andere al mijn kado-ideeen, gerechtenopties, (losse) rijmzinnen en kerstkaartcontacten inzetten. En omdat ik waarschijnlijk niet de enige ben met zoveel te plannen, kun jij 'm nu ook thuis uitprinten. En heel handig: heb je meer te schrijven dan er ruimte is dan print je het (blaadje of alles) gewoon nog eens uit!

De inhoud van het boekje bestaat uit:

Easy Feestdagen II

Kadootjes (wie geef je wat?), Gerechten (wat ga je evt. maken, wie maakt wat, hoeveel en welke drankjes moeten er ingekocht?), Surprises (wat kun je allemaal maken voor persoon X?), Gedichten (onderwerpen, anekdotes om over te rijmen, losse rijmzinnen die plots in je opkomen) en Kerstkaarten (wie moet of wil je allemaal een kaartje sturen).

Maar ook: inspiratie opdoen voor je outfit, inspiratie uit bladen opplakken, je voornemens op een rijtje zetten, je wensen voor 2015 inventariseren, jouw ideale feestdagen bedenken en nog veel meer. Met als bonus: Menukaarten waarop je je menu kunt schrijven met bijpassende naamkaartjes!

In totaal krijg je 14 bladzijden, die je meerdere keren (evt. los) uit kunt printen, voor €4. Je hebt dan, na een beetje knippen en vouwen een Easy Feestdagen boekje van minimaal 24 bladzijden thuis én 2 menukaartjes met 4 bijpassende naamkaartjes!

Ben je enthousiast geworden? Dan kun je hier de Easy Feestdagen bestellen.

Wil je eerst een voorproefje? Schrijf je dan nu in voor Shrimpie's inspiratiepost dan kun je de eerste 5 bladen alvast gratis onbeperkt thuis uitprinten.

Easy Feestdagen 5blz

 

Coming soonKerstkaarten 2014

Relax winter holidays 2 Relax winter holidays

Het is bijna weer zover. Het wordt kouder buiten, blaadjes vallen van de bomen, de avonden worden langer en men bereid zich voor op mannen met baarden die kadootjes uit gaan delen en een hele roedel accessoires meenemen: pieten, pepernoten, paarden, herten, sleeen en naaldbomen.

En daar horen natuurlijk ook kerstkaarten bij. Want ach, als je zo lekker bezig bent met sintkadootjes, surprises, pepernoten bakken, kerstboom optuigen, kerstdiners voorbereiden en winterbanden onder je auto laten zetten, dan kun je tussendoor vast nog wel een stuk of 50 kaarten naar je kennissenkring sturen.

Naast de kaarten van de afgelopen jaren is er weer een nieuwe set kaarten voor 2014. Met een bijpassende tekst. Want na het schrijven van 50 van deze dingen, heb je wel zin om even weg te zakken in een heerlijke stoel en helemaal niets meer te doen.

Hierboven alvast een voorproefje. Aan welke geef jij de voorkeur? Links of rechts? Enne, ja, er is verschil tussen links en rechts.

NieuwsKalender 2015

Hoera! De nieuwe Shrimpie Kalender is uit! En guess what? Het is oktober!

Het fenomeen vooruit plannen is voor mij altijd een uitdaging, maar dit jaar ben ik het anders aan gaan pakken en kijk hier, de kalender is er! 

Dit jaar is het thema 'Quotes', dus elke maand een passende quote om de dag door te komen. De ervaring leert dat door dagelijks dezelfde quote te lezen, de boodschap ervan langzaam binnendruppelt. Dus met een beetje geluk ben je aan het eind van de maand een inzicht wijzer. 

Verder is de kalender is in twee maten verkrijgbaar, een A4 formaat (uitgeklapt A3) en een A3 formaat (uitgeklapt A2). Dit laatste formaat is ideaal voor een gezin met (veel) kinderen; er is voldoende ruimte om alle afspraken bij te houden. Ook handig, de eerste dagen van de volgende maand zijn alvast zichtbaar, zodat met dan geplande afspraken alvast rekening kan worden gehouden.

Wil je alvast meer van de kalender zien, dan kun je hier een kijkje nemen. Ben je fan, dan kun je 'm direct bestellen! 

NieuwsGezichtjes

Deze zomer had ik meerdere projectjes voor mezelf lopen. Zo wil ik onder andere beter gezichtjes kunnen tekenen. Ik zie collega's die geweldige tekeningen maken van poppetjes en dat wil ik al heel lang ook. Maar dat betekent wel oefenen, veel oefenen.

Dus overal heb ik gezichtjes zitten doodlen. Op enveloppen, bruin pakpapier, in schriftjes, tuttenboekjes en op de iPad. 's Avonds luisteren naar de tv doet het voor mij altijd erg goed om te tekenen. Zo zie je bij deze plaatjes ook teksten die ik hoorde en die me inspireerden.

Verder is er een heel leuk boek op de markt van Ed Emberley. Een Amerikaanse tekenaar die nu al zo'n 70 jaar oud is. Hij heeft meerdere boeken uitgebracht om je te helpen leren tekenen. Niet alleen gezichtjes maar ook dieren en voertuigen. Google de man maar eens en geniet van zijn werk!

NieuwsLilla Rogers Bootcamp

Afgelopen periode ben ik bezig geweest met de Lilla Rogers Bootcamp. Hier nog even een inkijkje in de overige opdrachten.

De eerste was een opdracht voor Wall art, dus iets aan de muur dat te maken had met de onderwaterwereld. Hier mijn inzending met de vissen. Ik werd er behoorlijk vrolijk van om alle namen bij de vissen te verzinnen en ik zag ze al helemaal rondzwemmen met z'n allen in een onderwaterdisco.

De laatste opdracht was je favoriete drankje tekenen voor je eigen persoonlijke collectie. Naast alle witbieren, rose poepels en Aperol spritzers drink ik toch eigenlijk het meest thee. En dan niet zomaar thee, nee, Suurenbroek thee. Daar moet je ook vooral niet al te licht over denken, even klaar maken enzo. Want zo zit het dus niet. Over de afgelopen jaren ben ik redelijk afgericht door manlief en de schoonfamilie en weet ik zo'n kopje thee goed te maken. Ik heb er maar meteen een tutorial van gemaakt voor de nieuwsgierigen van deze thee. Heb je nog vragen of opmerkingen over de thee, dan hoor ik dat natuurlijk graag!

X Shrimp this!